3.8.2023 13:04
P17

P15 reissasi melkein Ruotsiin

Ykkösen ensimmäinen vieraspelimatka suuntasi liki ulkomaille, kun matkasimme Sipsipeltojen katveeseen, Ahvenanmaalle.

Sunnuntaiaamun usvaiselle Tiilimäen Heselle meitä saapui noutamaan Lyttylän Liikenteen linjuriauto. Turussa hypättiin ketsuppilaivaan, ja samantien aamupalapöytään nauttimaan buffet-antimista. Laivamatka sujui ilman kommelluksia, mikä sinänsä pöytäkirjaan lisättävä huomio ;)

Perillä reipas retki kohti hotellia, tavarat huoneisiin ja sitten pizzalle! Ansaittujen Italialais-salaattien jälkeen koko porukka seuraamaan Veikkausliigan peliä MIFK- FC Inter. Saimme todistaa n. 1500 katsojan kanssa kun Inter pelasi vitosdivarin FC Jomalan pelipaidoilla ja otti 0-2 vierasvoiton. Me takaisin hotellille valmistautumaan maanantain peliin.

Aamupala ja aamureippailu, kamat kasseihin ja kohti Wiklöf Holding arenaa, samalle jolla edellisen päivän liigapeli pelattiin. Kaikilla hyvä fiilis, eikä matkajalka painanut.

Jaaha, keskitytään sitten itse peliin.

Ensimmäiset minuutit hieman hermostunutta pelaamista meiltä. Liekö pieni jännitys, kun kuitenkin vastassa oli ykkösen yksi kärkijoukkueista. 12 minuutilla isännät sai lähes vahingossa erilaisten pomppujen kautta 1-0 johdon. Siitähän ei tämä lauma lannistunut, vaan 18 minuutilla loistavasti keskelle syötön saanut Roope teki kylmän viileän (ehkä vähän jopa liiankin ;D) ratkaisun ampumalla lujaa, keskelle ja ylös. Tuloksena yläriman kautta varmasti 1-1. Selkeästi tasoitus toi uutta eloa peliin, olimmehan vastassa sarjanousijoina. Peli seilasi koko kentän mitalla molempiin päätyihin, ja tauolle 1-1 tilanteessa.

Toinen puoliaika jatkoi samaa fyysistä kamppailua, jota nähtiin jo ensimmäisellä puolikkaalla, pienen uinahtamisen seurauksena isännät pamautti ajassa 59´ 2-1 johtoon.

Tasoitus oli meillä n. 3 sentin päässä, kun Viiki sai pallon 7 metrin kohdalla ja latoi sydämensä kyllyydestä. Jollain ihmeenkaupalla isäntien puolustajan kengänkärki sattui pallon tielle. Joten me lähdimme ilman pisteitä kotia kohti.
Päävalmentajan kommentti ottelusta: ” Vaikka tulos harmittaa niin voi olla todella ylpeä poikien esityksestä suurta suosikkia vastaan. Pienestä jäi kiinni, ettei kotiintuomisiksi olisi ollut muutakin kuin laiva-tuliaiset”

Ensimmäinen peli osoitti selkeästi sen, että ei ole sattumaa että joukkue nousi syksyksi ykköseen. Pelit jatkuu sunnuntaina Valkeakoskella, legendaarista Hakaa vastaan.